Infertilitatea la femei

Gabriela
Mesaje: 17
Membru din: 2016

Re: Infertilitatea la femei

Mesaj de Gabriela »

Marinaromania sunt perfect deacord cu tine. Eu cand am fost la clinica BioTexCom am avut norocul sa fim cazati la una din vilele lor cacai era loc liber. Si intradevar este foarte multa lume ca uneori totul este ocupat ce tine de cazare.
Dar chiar daca este ocupat clinica se ocupa de totul. De la cazare, transport pana la alimentatie.
Noi asa am economisit foarte mult timp si am fost ai putin stresati. In o tara straina e cam greu sa te orientezi unde sa te cazezi si cum sa ajungi dint-un punct in altul. E si destul de dificil sa stii unde sa te cazezi sa fie totul la nivel.
Deci cu cazarea eu stau foarte bine.
Pot sa spun ca practic ne-au ghidat in toate. Chiar si niste excursii am facut pe loc tot cu ajutorul lor. Insa astea au fost achitate aparte de noi caci nu intrau in pachet. ;)

MalvinaCrucea
Mesaje: 6
Membru din: 2016

Re: Infertilitatea la femei

Mesaj de MalvinaCrucea »

Draga Gabriea, bine ai venit! Ma bucur ca esti impreuna cu noi. Faptul ca ai o experienta in acest domeniu, ca esti omul care a trecut prin aceaste situatii ne da mai multa incredere in fortele proprii, dar si ne face mult mai informate, datorita sfaturilor tale pretioase, care ne pot ajuta sa devenim si noi mamici. In asemenea situatii totul este foarte important, chiar si cel mai mic detaliu
Dragelor va salut cu mare drag... Mihaela2 ce mai faci te-ai mai decis cu clinica? Dupa cite am inteles fetele ti-au recomandat clinica Biotexcom, dar care este decizia ta?

Ti-am urmat sfatul si am adunat mai multa informatie referitor la medicul meu. Am vorbit cu mai multe paciente de ale sale, si din cele spuse am inteles ca pare a fi un medic bun. M-am decis la laparoscopie. Medicul mi-a zic ce e absolut necesar. Sper ca totul va fi bine si foarte curind am sa ramin insarcinata, mai ales ca chiar medicul mi-a dat sanse mari. Am foarte mari emotii. Am citeva noptii de cind nu dorm, pentru ca nu pot sa nu ma gindesc si la efectul negativ al acestei proceduri care ma poate distruge complet.
Procedura e programata in ziua de joi. :roll: :roll: :roll: Sunt fericita dar in acelasi timp indurerata, cred ca sentimentul dominant este frica. Ma alin cu vorbele voastre mai ales cu ale fetelor care povestesc istoriaorele lor cu un final atit de fericit, precum Marinarominia, Andreea, Gabriela. Sunt bucuroasa ca am gasit acest forum, ca v-am gasit pe voi, ca nu ma mai simt atit de singura si neputincioasa. Rezultatele voastre ma motiveaza sa fiu fidela unicului scop important al vietii mele, de a deveni MAMA. Nu stiu cite incercari mi-a pragatit destinul, dar sper sa am suficiente puteri ca sa ma ispravesc. O seara frumoasa fetelor sa aveti, imi cer scuze, ca asa tirziu am scris, dar ma framinta tot felul de ginduri, iar cind revin pe forum, mai citesc mesajele voastre, ;) parca ma mai linistesc. Astept noutati de la voi. Va pup!

Mihaela2
Mesaje: 7
Membru din: 2016

Re: Infertilitatea la femei

Mesaj de Mihaela2 »

Salutare dragelor! mi-a fost tare dor de voi)) sper ca aveti multe noutati, iar cel mai principal ca ele sa fie pozitive. Ei bine, eu tot am ceva noutati. Dupa cum stiti ceva vreme am fost in cautarea unei clinici care m-ar ajuta sa am si eu un bebe...am hotarit pina la urma, sa ma opresc la clinica Biotexcom. Ea este cea care mi-a cistigat increderea, simpatia si desigur un factor destul de important pretul cit de cit real/accesibil. Vreau sa va spun ca am analizat mai multe clinici, dar preturile erau uriase si am inteles ca in cazul mamelor-surogat este un termen pina cind devii carunt. Ei bine, factorul decesiv a fost ca am dus discutii si pe forum si in privat cu multe paciente care au apelat la aceasta clinica. Mi-a fost recomandata si de un medic.
In urma acestor discutii, parca am prins la puteri si la curaj.
Am facut deacuma legatura cu clinica, am transmis toata informatia care mi-a fost solicitata. Evident, astept data primei consultatii))) Sunt foarte emotionata, pentru ca am asteptat acest moment foarte mult, am mers o cale destul de complicata, iar acum se pare ca este momentul culminant. Sper foarte mult ca aceasta alegere sa fie una corecta si decesiva. Este una dintre cele mai importante decizii din viata mea, pentru ca copilul- este sensul vietii mele. Mi se pare ca timpul s-a oprit in loc, pentru ca am inceput sa fiu mai iute ca el. Sper din tot sufletul ca foarte curind sa incetez sa mai proiectez imaginativ chipuri de copiii care ma imbratiseaza cu minutele firave, ca ii string la piept precum o face orice mama pentru a-si alina copilul si ai oferi siguranta, sa incetez sa mai visez, dar sa traiesc toate aceste momente in realitate. Cred, ca aceasta este adevarata minune, de a deveni realitate ceia ce a fost vis. Dupa cum a-ti inteles ard de nerabdare ca sa pornesc la drum....Desi, sotul incearca sa ma pragateaasca si psihologic, ca sa accept orice alt rezultat poate mai putin pozitiv, din pacate, nu i se reuseste, pentru ca imi doresc atit de mult acest copil incit, cred ca as fi gata sa trec prin foc si prin apa, la propriu.
Malvinacruce sper ca tacerea ta pe forum este un semn ca esti ocupata cu lucruri frumoase, te pragatesti poate de a deveni mamica. Asta ti-o doresc eu....
Fetelor, sper ca si voi aveti numai momente frumoase. Cel putin asta va doresc eu!
Va pup!

ioana stoica
Mesaje: 1
Membru din: 2017

Re: Infertilitatea la femei

Mesaj de ioana stoica »

Buna, sunt Ioana si ma confrunt si eu ca si voi cu infertilitatea. As dori sa impartasesc cu voi din experienta mea si sa ascult parerile voastre. Am 41 de ani si deja timp de 4 ani vreau, si fac tot posibilul sa raman insarcinata. Am avut un chist ovarian si medicum mi-a prescris sa iau anticonceptionale (diane35), le-am luat timp de 10 ani iar apoi din comoditate am continuat sa le iau. Acum 4 ani am hotarat sa nu le mai iau si m-am dus la un endocrinolog sa vad care e situatie pentru ca stiam ca stau rau cu progesteronul, adica am deficienta de el. Acel medicul mi-a prescris tratament cu duphaston. A trecut aproximativ un an si tot nu am ramas insarcinata si atunci am mers la un alt doctor care se ocupa cu problemele de infertilitate si am facut o serie de investigatii. AMH-ul era de 2.83 ng/ml: FSH – 6.01 mlU/mL(in faza ovulatorie)., estradiol – 70.7pg/mL (in faza ovulatorie). De asemenea spermatograma sotului era relativ buna. Acel medic mi-a prescris tratament timp de 3 luni cu Puregon si Ovitrelle dar nu am reusit sa raman insarcinata nici in timpul tratamentului si nici dupa. :( :( :( :( :( :( :cry: :cry: :cry: :cry:

Draga
Mesaje: 4
Membru din: 2017

Re: Infertilitatea la femei

Mesaj de Draga »

Buna Ioana, imi pare foarte rau ca nu ai putut sa ramai mama. Da sa stii ca dupa varsta de 35 de ani calitatea ovulelor scade la fel ca si numarul ovulelor. Chiar daca analizele hormonale sunt in regula acestea cu parere de rau nu garanteaza ca ovulele sunt de calitate inalta. Pacat ca la momentul actual nu este un test care sa verifice ce calitate au ovulele :(:(:(
Posibil totusi intr-o masura oarecare principala cauza in obtinerea unei sarcini este varsta

cristina.manole
Mesaje: 1
Membru din: 2017

Re: Infertilitatea la femei

Mesaj de cristina.manole »

Buna ziua! Sunt noua pe acest forum si doream sa va cer o parere cu privire la urmatorul caz al, (al meu). Am 32 de ani, menstruatia a inceput la 11 ani iar cu cateva luni inainte sa implinesc 17 ani am ramas cu un singur ovar, alalalt a fost inlaturat fiindca era expirat fiind cu un chist folicular. Pana in momentul de fata nu am copii. Un medic in treacat mi-a zis ca posibil sa mai pot face copii pana la 34-35 de ani, nu mai mult. Am aflat ca si la mama mea tot a fost aceias problema, si ea a ramas cu un singur ovar (doar ca mai tarziu, la varsta de 37 de ani fiind (expirat si tot cu chist folicular). Testele de ovulatie ies pozitive lunar avand un singur ovar, ba chiar o data a iesit test pozitiv de 2 ori pe luna la diferenta de peste o saptamana.
Am facut analiza amh si este ridicata, dar am inteles ca aceasta poate fi ridicata si in cazul cand ai endomitrioza. In urma ecografiei medicii au zis ca sunt suspiciuni sa fie endomitrioza iar CA125 are valoarea 80. Dar aceasta de la urma e doar suspiciune ca am inteles ca aceasta se poate depista doar daca faci laparoscopie...
Noi cu sotu ne vedm destul de rar, doar la 5-6 luni, fiindca el lucreaza el lucreaza peste hotare, de aceasta uneori nu prindem ovulatia cand suntem in perioada de concediu.
As putea face vreun test pentru cumva ca sa aflu cati ani as avea pana la menopauza pentru ca rezultatul sa nu fie influentat de o posibila endometrioza? Multumesc din tot sufletul.

Draga
Mesaje: 4
Membru din: 2017

Re: Infertilitatea la femei

Mesaj de Draga »

Draga Cristina, posibil daca o sa va vedeti putin mai des cu sotul poate sa apara si bebele cumva, cine stie :) :) :) :) :)
In ceea ce priveste testul de menopauza, este asa test, a fost descoperit in 2011 de niste medici iranieni. Acesta este un test de sange care masoara nivelul hormonului hormonului anti-Mullerian (AMH), care dupa cum stii, este produs de celulele ovariene si, implicit controleaza dezvoltarea ovulelor. Prin urmare, acest hormon reprezintă un barometru în ceea ce priveste viata fertila a unei femei.
Acest test AMH indica rezerva de foliculi ovarieni si in asa caz poti sa afli cat timp mai esti fertila si desigur, in cat timp iti vine menopauza. Dac aaceasta rezerva este scazuta, atunci ai mai putin timp la dispozitie pentru a concepe, iar daca aceasta rezerva de folicuri ovarieni este crescuta, sansele de a concepe sunt mai mari, chiar dac aai trecut de 30 de ani. Desigur, dupa ce se epuizeaza rezerva de foliculi ovarieni, nu mai poti concepe.
Totusi intrarea la menopauza nu se produce imediat ce rezerva de foliculi se epuizeaza, ci doar dupa cativa ani (4-5 ani).
Poate cu timpul vom ajunge sa cumparam acest test si sa il facem atat de simplu ca pe cel care determina sarcina.

Emily
Mesaje: 4
Membru din: 2020

Re: Infertilitatea la femei

Mesaj de Emily »

Infertilizarea este ceva foarte greu pentru o femee! Să trăiește și să știi că nu vei putea avea copilaș te descurajezii!!!

AriaA
Mesaje: 6
Membru din: 2020

Re: Infertilitatea la femei

Mesaj de AriaA »

Emily scrie:
09 Iul 2020, 14:09
Infertilizarea este ceva foarte greu pentru o femee! Să trăiește și să știi că nu vei putea avea copilaș te descurajezii!!!
Pot să vă spun că aveți dreptate!!!! Uneori nu este nimic mai strașnic decât să auzi de la medic că nu vei putea să duci o sarcină:(

CatalinaP
Mesaje: 6
Membru din: 2020

Re: Infertilitatea la femei

Mesaj de CatalinaP »

cea mai adesea problemă a infertilității nu este modul de viață ci sănătatea! 90% dintre femeile care caută o mamă surogat care să-i poată naște un copil, au probleme nu numai cu purtatul sarcinii, ci și cu concepția.

Scrie răspuns