Apelam la psiholog sau nu?

Corina Fusu
Mesaje: 6
Membru din: 2015

Apelam la psiholog sau nu?

Mesaj de Corina Fusu »

Dragele mele, cind itilnim probleme psihologice in cuplu, cum credeti este necesara consultatia specialistului? Haideti sa ne pronuntam asupra acestui subiect. Dar va rog mult sa fie sincer. De multe ori preferam sa raminem cu zimbetul pe buze chiar daca in adincul sufletului ne doare. Este un subiect dificil, recunosc. In familiile fara copii, care au probleme de infertilitate sint momente de maxima tensiune. Cum procedam in asa situatii? Este binevenit, oare, sa cerem sfatul psihologului? Chiar si cei ce au copii mici, intilnesc dificultati la educarea lor. Deci, fiecare are coltisorul sau intunecat ascuns departe in adincul sufletului. D-ra sinteti Pro sau Contra psiholog?

Maria Turcu
Mesaje: 4
Membru din: 2015

Re: Apelam la psiholog sau nu?

Mesaj de Maria Turcu »

Buna. Eu sunt psiholog de profesie si am citeva precizari.
Relatiile de cuplu sunt foarte complexe - fiecare aduce cu sine propriile experiente, sentimente si asteptari. Astfel o relatie poate fi o sursa de dezamagire profunda si durere, dar si o platforma pentru dezvoltare personala, vindecare si incantare. Cele mai intalnite cauze de probleme in cadrul cuplului sunt aptitudinile proaste de comunicare, incompatibilitatea, sau chiar diverse afectiuni si tulburari psihologice, cum ar fi alcoolismul, violenta domestica, depresia, anxietatea, schizofrenia. Ar trebui sa stiti ca psihoterapia se adreseaza oamenilor care au suficienta constiinta de sine pentru a realiza ca au nevoie de ajutor. Terapia va ajuta sa invatati tehnicile si instrumentele necesare pentru a avea o relatie plina de satisfactii si o calitatate a vietii mai buna.

Terapia de cuplu poate insemna timp, provocari diverse, iesirea la iveala a unor emotii si ganduri neplacute, insa toate acestea fac parte din procesul de tratament, iar beneficiile sunt de durata. Constientizarea cauzelor problemelor intr-o relatie si cautarea unui ajutor pentru a le elimina duce nu doar la imbunatatirea calitatii vietii in doi, dar si la achizitionarea unor aptitudini necesare evitarii unor viitoare probleme.

Pe de alta parte, este posibil ca impacarea sa nu fie intotdeauna cea mai buna solutie. Succesul unei terapii de cuplu poate insemna atat impacarea, cat si despartirea cuplului. Fie ca unul din cei doi s-a hotarat deja sa paraseasca cuplul, fie ca relatia nu mai merge si impacarea pur si simplu nu este o solutie, psihoterapeutul va poate ajuta sa fiti impacati cu aceasta optiune.

Andreea791
Mesaje: 4
Membru din: 2015

Re: Apelam la psiholog sau nu?

Mesaj de Andreea791 »

Stabilirea unei relatii serioase a fost o problema care m-a macinat mult timp. Sfaturile medicului m-a facut in primul rand sa realizez cauza problemei mele afective si m-a ajutat sa-mi recapat increderea in persoanele de sex opus. Desi mult timp am negat, se pare ca marea problema mea in inchegarea unei relatii serioase pleaca inca din copilarie si din casa materna unde am trait drama unei relatii foarte proaste intre parintii mei. Desi am negat dintotdeauna aceasta cauza, se pare ca a avut asuprea mea o influenta mult mai mare decat as fi crezut. Inca o data spun, norocul meu a fost intalnirea cu un specialist care m-a facut sa sap in cautarea originii problemei mele. Pana sa apelez la ajutor, cea mai lunga relatie a mea a fost o indelungata relatie de "3 saptamani". Mai nou traiesc o frumoasa relatie de dragoste care dureaza de mai bine de 7 ani si se pare ca suntem pe un drum bun. Vrem un copilas. Pina cind nu ne-a iesit, dar speram ca va fi intr-un final. Totul este sa ai incredere in tine in primul rand si sa poti sa dezvolti o incredere si in partener. In caz ca aveti probleme care aparent sunt fara iesire va recomand calduros sa recurgeti la un specialist. Succes!

Maria Turcu
Mesaje: 4
Membru din: 2015

Re: Apelam la psiholog sau nu?

Mesaj de Maria Turcu »

Regula generala. Lucreaza la 80% dintre cupluri.

Partenerul infertil din cuplu incepe sa se autoinvinovateasca si sa se simta responsabil pentru neimplinirea acestui deziderat al cuplului. Uneori, chiar partenerul infertil ia initiativa divortului, fie pentru a permite celuilalt sa poata avea copil cu altcineva, fie din teama de a fi respins ulterior, creandu-si o falsa iluzie ca nu va suferi daca se va pune in rolul celui care initiaza ruptura in cuplu.
In asteptarea confirmarii sarcinii si pe tot parcursul perioadei de incercare, cuplul isi limiteaza anumite nevoi, se retin de la diferite tabieturi, renunta la vechi obiceiuri (cafea, alcool, tigari etc), isi schimba alimentatia si stilul de viata. Desi schimbarea este una benefica pentru sanatatea lor, cei doi o percep ca pe un sacrificiu ce trebuie facut, la inceput acceptat cu ingaduinta si deschidere, mai tarziu insa, dupa esecuri repetate, considerandu-l un sacrificiu imens care poate nici “nu merita”.
Viata sexuala este si ea influentata in sensul practicarii “sexului programat”, devenind astfel o obligatie, o uzanta. La femei, tratamentele hormonale pot determina modificari la nivel fizic, uneori greu sesizabile de catre partener, dar perceptia femeii asupra propriului corp poate fi distorsionata ducand la inhibitii sau la crearea de complexe, accentuand astfel stresul si ingreunand eforturile cuplului de a procrea. :!:

Maria Turcu
Mesaje: 4
Membru din: 2015

Re: Apelam la psiholog sau nu?

Mesaj de Maria Turcu »

Asa cupluri au nevoie si de psiholog, dar mult mai mult de consultatia medicului ginecolog, abilitat, care va raspunde la intrebarile de infertilitate. ;) Nu disperati! Totul este posibil, doar cu implicarea d-ra, bineinteles. Clinici sint mult, ele pot sa reprezinte acel pas inainte, o treapta in plus pe scara evolutiei si un mod sanatos al persoanei de a se raporta la viata in ansamblu, cu evenimentele ei pozitive sau mai putin pozitive. Doar un medic care stie despre ce vorbeste diagnosticul, va poate ajuta cu siguranta. Eu chiar va rog, apelati medicul cind va simtiti trist si epuizat. De la tristete si indispozitie vin temerile, de la anxietate se defasoara si alte maladii mai greu de vindecat. Va dores sa fiti sanatosi sufleteste si fizic la egal.

George
Mesaje: 10
Membru din: 2015

Re: Apelam la psiholog sau nu?

Mesaj de George »

Donez sperma doamnelor sau cuplurilor, pentru sarcina. Barbat de 34 de ani, 1,72 m inaltime, 70 kg, ten alb, ochi caprui, aspect fizic placut, nefumator, nonalcolic, studii superioare, din Bucuresti, fara obligatii, doresc sa ajut gratuit persoanele care isi doresc copii. Nu am pretentii materiale sau de alta natura. Daca solicitanta va dori discretie, ii voi respecta dorinta, iar daca va dori sprijin, voi incerca sa o ajut. Am analizele negative si in limite normale.

QBebe
Mesaje: 27
Membru din: 2015

Re: Apelam la psiholog sau nu?

Mesaj de QBebe »

Ha, :lol: , Mai George unde te-ai bagat tu cu sperma ta?? Vezi ca aici se scriu lucruri serioase...Chiar psihologul se afirma... E buna propunerea ta, dar exista un "Dar". Iti doresc sanatate tie si celora care sunt interesati. Sper sa fie de ajutor anuntul. Dar chiar sunt curioasa... A raspuns cineva la apel?

Scrie răspuns