Trombofilia

Alina
Mesaje: 16
Membru din: 2016

Trombofilia

Mesaj de Alina »

Am decis sa scriu cate ceva la acesta tema, este o problema foarte actuala intre femei in zilele noastre. E foarte bine de stiut. ;)
Trombofilia este o condiţie în care sângele are o tendinţă crescută de a se coagula în vase. Se manifesta prin un proces complex de coagulare, în care sunt implicate anumite celule, proteine şi enzyme.
Pacienţii cu trombofilie indica o coagulare care poate să apară fără lezarea vreunui vas. Aceasta afectiune blocheaza circulatia sangelui prin formarea unor cheaguri de singe.
Sunt cazuri cand aceasta boala pune viata pacientului in pericol din motivul ca cheagul de singe se poate deplasa spre alte organe ca plamani, inima, creier blocand circulatia singelui si a vaselor determinand decesul pacientului.
Trombofilia cel mai des este intalnita la memberele inferioare si se manifesta prin roseata si discomfort la acel nivel.
Trombofilia si sarcina: Majoritatea femeilor care sunt insacrinate si sufera de trombofilie nu vor avea complicatii in sarcina. Dar aceasta boala oricum reprezinta un risc pentru femeile insarcinate. Cum ar fi avorturi spontane repetate dupa 10 saptamani de sarcina, se poate produce o stare de hipocoagulabilitate care deteremina sangerari greu de controlat dupa nastere. Sunt riscuri de nastere prematura la saptamana 37 de gestatie si riscul ca fatul sa fie mai mic decat ar fi trebui la termenul dat.
Deci este foarte important sa ne adresam la medic la timp pentru a tine sub control orice schimbari si a evita careva complicatii.
De obicei pentru depistarea acestei afectiuni medicii recomanda: in primul rand o analiza de singe si apoi o combinatie de teste de laborator pentru a identifica tipul de trombofilie.
Apropo fetele Trombofilia poate fi si ereditara.
Daca mai gaseste cineva informatii la tema respectiva va rog sa postati. Este o boala foarte des intalnita si ar fi bine sa fim mai informate… ;)

Dana78
Mesaje: 17
Membru din: 2016

Re: Trombofilia

Mesaj de Dana78 »

Da sunt deacord Alina in zilele noastre este foarte des intalnita aceasta boala si este foarte periculoasa din motiv ca nu tot timpul persoana afectata de aceasta boala se adreseaza la timp. :!:
Am o prietena care a avut o serie de pierderi de sarcini spontane, adica avorturi si fatul nu se dezvolta mai mult de 10 saptamani.
Nu intelegea care ar fi motivul si in final medicii i-au descoperit ca are trombofilie a membrelor inferioare.
Ea nu a simtit nimic pana la control doar ca avea o greutate in picioare si erau cam umflate.
Trombofilia poate fi genetica dar poate fi si dobandita.
Genetic nu avea de unde sa fie din motiv ca nimeni nu suferea de trombofilie in familie si nu a avut asa rude sa sufere de asa boala.
Dar avea un lucru destul de monoton si trebuia toata ziua sa stea pe scaun adica 8 ore apoi ajungea acasa extenuata si practic nu facea miscare deloc.
Doar lucru acasa. Deci unele din cauzele dobandirii trombofiliei pot fi:
-sedentarismul,
-alimentatia neechilibrata
-fumatul
- obezitatea sau cresterea in greutate rapida
Pot fi motive a aparitiei trombofiliei si diabetul sau unele boli, operatii care necesita un repaus indelungat la pat.

Prietena mea in primul rand inainte de a incepe tratamentul a trebuit sa scada in greutate si sa practice cate putin sport pentru a imbunatati circulatia sangelui. Apoi a primit tratament cu Warfarina sau anticoagulantele orale.

A intreprins toate aceste masuri pentru ca a dorit foarte mult sa prinda insarcinata. Dar pentru a putea duce sarcina pana la capat trebuia sa se trateze si asa a avut prea multe avorturi spontane.
Dar in final medicul i-a spus care sunt si riscurile pentru fat ca se poate naste prematur.
Deci ea a vazut ca are un tratament foarte greu si indelungat si a hotarat sa nu mai nasca natural si ramana insarcinata natural. Si asa era foarte deprimata din motivul ca a pierdut de multe ori si nu putea face nimic sa pastreze sarcina…
A hotarat sa se adreseze la o clinica sa treaca o consultatie sa vada cum e mai bine sa faca un bebe…
Eu i-am spus de clinica BioTexCom din Kiev si s-a decis sa mearga acolo la o consultatie. Caci ea ar fi deacord si la o mama surogat. Tinand cont ca acolo totul este legal si transparent in cazul FIV cu ovocite donate si in cazul Mamelor Surogat. Ceea ce nu poti spune la noi in tara.
Este o neclaritate totala si nu prea avem clinici competente in asa domenii.
Ele poate sunt dar nu te simti sigur suta la suta in ele. O stiu pe pielea mea… :oops: :roll: :roll:

Scrie răspuns