Mama purtatoare - o solutie. Pro si contra.

Scrie răspuns
anna5
Mesaje: 5
Membru din: 2016

Re: Mama purtatoare - o solutie. Pro si contra.

Mesaj de anna5 »

Îți multumesc andreea)) , am să mă stradui să o țim mai la distanța pe soacra mea, căci întradevâr deja mă deranjează că ăși bagă nasul unde nu-i fierbe oala, la început nu era atît de băgacioasă, însă odată ce a aflat că ne vine greu să concepem un copilaș sa schimbat total. Sigur că eu mă sfătuiam cu ea, o întrebam cum e mai bine , dar cu timpul se răcea relația dintre noi ajungând într-un moment ca ea să-i zică sotului ”la ce îți trebuie ție o așa femeie? ”, în acel moment mă simțeam de parcă cine va ma lovit cu ceva in cap, eram turmentată și nu doream nici să mănânc :cry: , însă mă bucur că soțul ma susținut și că nu ma lăsat să cedez, că mia fost alături, el a fost cel datorită cui m-am luat în mâni :)

liliana87
Mesaje: 4
Membru din: 2016

Re: Mama purtatoare - o solutie. Pro si contra.

Mesaj de liliana87 »

mda.. stiiu multe cazuri cind soacra si nora nu gasesc limba comuna, chiar la mine este asa, insa la mine deodata nu sa legat prietenia cu soacramea si puteam sa ma astept de la ea la orice lucru, de aceea ma starui sa ma tin mai departe de ea, stiu ca nu ar fi corect sa o indepartez de nepoata ei, si poate sa o vada in orice moment, nimeni nu ii interzice, insa joaca asa o drama in fata sotului, zicind ca sunt rea si nui permit sa vada fata, chiar nu inteleg ce are in cap, si de ce se comporta asa... :roll: :|

amelia1
Mesaje: 4
Membru din: 2016

Re: Mama purtatoare - o solutie. Pro si contra.

Mesaj de amelia1 »

Fetelor, cu toate ca nu am avut astfel de situatii, si ma impac destul de bine cu soacra, pot doar sa imi inaginez prin ce ati trecut si prin ce treceti. Am auzit multe cazuri unde mama soacra se mesteca in relatiile cuplului. De multe ori e din cauza ca isi iubesc foarte mult fiul si nu sunt gata sa il imparte cu alta femeie. :roll: Se gindesc ca mai bine decit ea, nimei nu va putea avea grija de el, cel mai des se intimpla cind sotul este unicul la parinti. In aceste cazuri doar sotul poate rezolva aceasta problema, deoarece doar el poate infuenta asupra mamei sale...
De aceea fetelor ar fi bine sa vorbiti su sotul despre asta, insa intr-un mod foarte delicat, ca sa nu creada ca il indreptati impotriva mamei sale, sau sa vorbiti direct cu soacra pe aceasta tema, deasemenea foarte delicat ca pina intr-un final sa se lege aceasta relatie de prietenire)))

anna5
Mesaje: 5
Membru din: 2016

Re: Mama purtatoare - o solutie. Pro si contra.

Mesaj de anna5 »

ai dreptate amelia, socra mea se cam dadaceste cu fiul sau, si mereu asa a fost, nu prea atrageam la asta atentia, insa acum ma deranjeaza. Nu stiu cum sa procedez caci daca voi spune ceva privitor la asta sunt sigura ca soacra mea imi va face zile fripte, sper ca odata ce va aparea copilasul se va schimba totul, poate isi va directiona toata dragostea asta catre nepot... :) :roll:

amelia1
Mesaje: 4
Membru din: 2016

Re: Mama purtatoare - o solutie. Pro si contra.

Mesaj de amelia1 »

Asta-i adevarul, si multi se confrunta cu astfel de probleme, dar cei de facut, noua ne ramine decit sa rabdam si sa nu repetam greselile lor. Eu mi-am zis ca niciodata nu imi voi tortura astfel ginerele, sau daca voi avea norocul sa aduc pe lume si un baiat imi voi iubi nora ca pe propria fiica.
O doamna inteleapta mi-a zis asa: cum tei vei comporta tu cu ginerele asa se ve comporta el cu fiica ta! (la fel ci cu nora) :)

Adina
Mesaje: 3
Membru din: 2016

Re: Mama purtatoare - o solutie. Pro si contra.

Mesaj de Adina »

Salut fetelor,
Am citit cateva istorioare pe forum si ma regasesc cate un pic in fiecare. :shock:
Eu si sotul meu suntem de foarte multi ani impreuna si suntem un pic de personalitati carieriste.
Am vrut in primul rand sa avem de toate, si studii finisate, si cariera buna. Sa obtinem lucrul perfect si sa nu ducem lipsa de nimic si mai apoi sa facem un bebe.
Dar iata ca a trecut ceva timp dupa ce carierele noastre au fost cu success si ne-am hotarat in fine la un bebe.
Dupa atatia ani de relatii sexuale protejate si amanarea conceperii unui copil in favoarea carierei am intampinat o multime de greutati.
Ne-am chinuit foarte mult si am incercat de toate sa avem un copil. Dar nu se primea nimic.
Am dat foarte multe analize si eu si sotul meu si in anailze era tot ok, dar oricum nu puteam prinde insarcinata.
Dupa 2 ani de asteptare sa concepem un copil pe cale naturala am hotarat sa apelam la proceduri de FIV in Romania.
Ce sa zic, nu am avut nici un rezultat si din nou o multime de analize si cicluri de procedure FIV repetate si nimic.
Deja eram distrusa si moral si fizic. Sotul meu nu mai putea sa ma vada asa…
Am inceput sa ma gandesc la o adoptie a unui copil orfan. Incetisor am inceput sa ii sugerez si sotului despre gandul meu… :roll:
Dar din pacate el a fost categoric impotriva. Nici nu mai stiam cum sa vorbesc sa il conving…
In adancul sufletului eu realizam faptul ca un copil adoptat este o responsabilitate si mai mare. Este un pas care trebuie bine gandit si de realizat daca vom face fata acestei situatii.
In sinea mea ma gandeam ca o sa ill pot iubi ca si cum ar fi propriul meu copil, dar si imi era frica ca nu voi putea face fata. Sau mai ales cea mai mare frica era sa nu ma trezesc intr-o buna zi cu mama biologica la usa si sa regrete ca l-a abandonat sis a vrea copilul inapoi.
Cu asa ceva nu se joaca …
Si intr-o buna zi sotul meu vine cu o propunere la mine. Propunerea era sa apelam la o Mama Surogat.
Sincer reactia mea deodata era foarte negativa. Aveam o impresie ca imi propune sa ne ducem sa cumparam copilul ca si cum ar fi o papusa… Dar timpul trecea si nimic bun nu mai era. Sotul meu m-a rugat sa ne ducem in ospetie la niste prieteni de ai lui de la serviciu ca i-a nascut sotia.
Nu am putut sa il las singur si am plecat impreuna. Deci pana la final sotia prietenului sotulu meu a apelat la o Mama Surogat si ei se intoarse recent acasa cu bebelusul lor.
Era atat de adorabil si micut. Si cum l-am luat in brate ma durea sufletul ca nu pot avea si eu unul… :oops:
Ei ne-au spus la ce clinica au fost si ca erau foarte multumiti. Ca clinica se afla in Ukraina si se numeste BioTexCom din Kiev.
Nu am stat mult pe ganduri si am luat numarul de telefon al clinicii si toate datele de contact si am apelat si noi. Cand am ajuns acolo am fost foarte mirati sa vedem ca este si personal care vorbeste in limba romana.
Erau o multime de oameni de difertie nationalitati din difertie colturi ale lumii. Toti erau clientii clinicii sie rau foarte multi si rabdatori. Ne-am dat seama cu sotul ca noi nu suntem unicii pe lume cu astfel de problema si ca oamenii au gasit solutia chiar acolo la clinica BioTexCom.
La prima consultatie ni s-a propus o multime de servicii la dipozitia noastra si noi am ales Mama Surogat. Nu ne pare rau nici un pic. Suntem cei mai fericiti parinti din lume, avem o fetita si este sensul vietii noastre. Serviciile clinicii sunt la un nivel foarte inalt. Am fost primiti cu caldura si am fost si cazati si am primit asistenta din partea personalului in orice aveam nevoie.
Si cel mai bine este ca nu trebuia sa avem nici o grija de acte. De tot se ocupa clinica….
Eu si sotul suntem foarte fericiti. Si suntem multumiti datorita clinicii si Mamei Surogat…
Nu va fie frica de ceea ce doriti, si ce daca am apelat la o Mama Surogat… In schimb sunt fericita…. ;)

Gabriela
Mesaje: 17
Membru din: 2016

Re: Mama purtatoare - o solutie. Pro si contra.

Mesaj de Gabriela »

Buna Adina :) . Bine ai venit pe forum si ma bucur ca ai postat istoria familiei tale. Ma bucur sa aflu ca sunt mai multe persoane care au avut exact aceleasi emotii care le-am avut si eu si sotul meu. Dar cel mai important ca pana in final toti sunt fericiti... ;)
Sa ai un copil in zilele noastre nustiu de ce este foarte greu si problema infertilitatii este tot mai des intalnita.
Si sunt foarte multe cazuri ca femeile pun ca prioritate cariera si uita de faptul ca totusi familia este cel mai important in viata.
Din pacate nu toti realizam la timp care sunt prioritatile si ne temem de dificultati si responsabilitati mai mari...
Cel mai important este sa nu disperam cand avem o problema si sa realizam faptul ca in orice situatie si orice problema are o solutie in final.
In cazul nostru draga Adina solutia problemei noastre a fost clinica BioTexCom din Kiev care a facut o minune mare pentru noi. Am avut o realizare a unui vis care parea imposibil si anume sa devenim MAME....
Imi aduc aminte si acum cand umblam cu sotul pe holurile clinicii si era exact cum ai scris si tu. O multime de oameni de diferite nationalitati care aveau aceeasi problema si anume nu puteau avea copii...
Erau cupluri din diferite colturi ale lumiii care se adresau pentru a doua oara la clinica pentru a concepe al doilea copilas....
Toate cuplurile erau atat de fericite in clinica... O atmosfera foarte placuta si intradevar personalul a fost super de bun cu noi... ;)
Felicitari inca odata Adina .... ;)

Julia
Mesaje: 26
Membru din: 2016

Re: Mama purtatoare - o solutie. Pro si contra.

Mesaj de Julia »

Ma bucur sa vad car mai multe femei implinite cu faptul de a deveni Mame.... ;)
Dar in privinta celor care se opun faptului ca trebuie de apelat la o Mama Surogat, pot sa spun un singur lucru... Sigur sunt o multime de pareri si fiecare are dreptul la parerea sa... Dar pana nu cade cineva in o astfel de situatie si nu se confrunta cu astfel de probleme... Nustiu daca e cazul sa fie categoric contra sau mai ales sa judece pe cineva care are un copil cu ajutorul unei Mame Surogat... Fiecare isi decide singur cu sufletul alegerea... In astfel de situatii cand se implica toti membrii familiei, mai ales soacra... :D e destul de complicat sa iei o decizie rationala...
Dar ca sa nu apara astfel de confuzii problemele de genul dat trebuie sa le dicutati si sa luati o decizie numai impreuna cu sotul... Mai ales daca sotul este intelept si este receptiv. E o decizie ce trebuie luata in dou singuri sa nu se implice nimeni... ;)
In fine e familia voastra si este un lucru destul de intim...
Numai eu stiu prin cate am trecut si cate ganduri am avut pana am apelat la o Mama Surogat. Mai ales pana ne-am hotarat impreuna cu sotul...
Dar in fine nu ne pare rau si nici nu ne-a parut rau nici o secunda... Acum suntem cei mai fericiti... :)

doina*
Mesaje: 2
Membru din: 2016

Re: Mama purtatoare - o solutie. Pro si contra.

Mesaj de doina* »

Buna tuturor,
Ma confrunt si eu de 4 ani cu infertilitatea, am 2 sarcini pierdute, multiple incercari. Datorita unor probleme ale uterului, se pare ca nu pot tine nici o sarcina.
Insa nu cedez in incercarea de a avea copii si in cele din urma as putea recurge la adoptie.
Insa cautand pe net am descoperit si optiunea de a deveni mama cu ajutorul unei mame surogat. Mi s-a parut minunat faptul ca se poate face acest lucru si in acelasi timp dezamagitor ca in Romania nu se poate. Dar bine ca exista Ucraina macar. De aceea, ma intereseaza foarte mult experientele fetelor care merg in Ucraina pentru o mama surogat. Am citit toate postarile din urma si as vrea sa stiu daca cei de acolo sunt intr-adevar seriosi si fac pana la capat ceea ce este indicat in contract. Cred ca este cel mai important lucru. Fetelor as vrea mai multe detalii si experiente, as vrea pareri si recomandari...
Cine cunoate mai multe si cine deja a apelat la clinicile din Ucraina, puteti sa va impartasiti cu cunostintele, parerile si cu sentimentele care le-ati simtint in timpul programului! :?:
Multumesc. :) :)

liliana87
Mesaje: 4
Membru din: 2016

Re: Mama purtatoare - o solutie. Pro si contra.

Mesaj de liliana87 »

Draga doina*, cum am mai sfatuit si alte femei de pe forumuri si nu doar, iti propun sa faci o vizita la Clinica Biotexcom, si vei vedea cu ochii tai de ce toti asa o lauda. ;)
Am fost si eu pacienta lor si am ramas total satisfacuta cit de servicii, personal si Doctori atit si de rezultatul obtinut. Pe linga toate au preturi foarte accesibile in care sunt incluse toate cheltuielile privind cazarea alimentatia si transportul de la aeroport sau gara spre clinica sau hotel. Dar toate acestea nu au o asa mare importanta caci acestea au fost intrecute prin faptul ca datorita lor am devenit mamica unei minunate fetite... :) :)

Scrie răspuns