Cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei

kate87
Mesaje: 7
Membru din: 2016

Re: Cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei

Mesaj de kate87 »

Buna, dupa cate vad nu sunt singura pe acest forum, si suntem multe cupluri care trec prin aceleasi moment deloc placute din viata. Sa va povestesc in scurt istoria mea, de 7 ani suntem cu sotul o familie, si in primii 4 ani am incercat sa facem un bebe. Timpul trecea dar noi stateam pe loc. Impreuna ne-am hotarat sa mergem la doctor. S-au inceput controalele si analizele, prin care nu aflam nimic concret. Dupa aproape 2 ani de cercetare, am decis sa ne adresam la clinica din Kiev BioTexCom. Acolo am trecut toate controalele repetat, printre care si o ecografie in urma careia m-au informat ca am un fibrom uterin submucos ce trebuie operat. In data am si facut. Dup ace am fost operata mi s-a facut o investigatie cu laser, si acum am ajuns sa fiu insarcinata in luna a 8-a))) Iata asa, am pierdut foarte mult timp, cand puteam apela deoadata la ei, mai ales ca o ruda a fost la ei mai mult timp in urma, si care ne spunea sa mergem la ei, dar noi tot ne duceam la clinicile de pe loc, care nu au dat nici un rezultat(((

Corry
Mesaje: 2
Membru din: 2016

Re: Cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei

Mesaj de Corry »

Buna fetele, deci sa va povestesc!. Am mers la muuulti medici, in cele mai scumpe si cele mai recomandate clinici de pe la noi, si de prin toata tara, si pot spune doar ca peste tot e doar business, toti vor doar sa se imbogateasca pe seama cuiva, prescriind o sumedenie de tratamente: precum ca am rani p ecol, ca am probleme cu trompele, ca ar putea fi astupate si tot asa si multe si altele, si indreptari la analize, si repetand vizitele din nou si din nou. Si totusi, nu am mai aflat precis ce am, pentru ca cati medici, atatea pareri erau(( Eu eram foarte distrusa moral si psihic, de sot nici nu mai vorbesc, el foarte tare isi dorea un bebe dar nicidecum nu se mai primea… Am hotarat sa mergem la Chisinau, ca tot din auzite am inteles ca acolo medicii au ajutat mai multor perechi de la noi sa prinda sarcina, dar cu parere de rau si de acolo am venit fara nici un rezultat(( La Chisinau in genere, nici o linica, daca ii pot spune asa, nu respecta punctualitatea, nu duce clar evident, te indruma de la un medic la altul, nimic clat nu iti spun, o sumedenie de analize, o sumedenie de tratamente, nimic pe inteles si tot asa…
Deci, am stat cu sotul sa discutam, sis a ajungem la parerea ca trebuie ceva de schimbat, ca poate noi nu mergem pe calea cea buna, si ne-am decis sa urmam niste tratamente naturiste. Am inceput de la vitamine:b,c,e,magneziu si multe altele, dupa ceva timp am inceput sa iau branca ursului,, atat eu cat si sotul meu, luam dimineta si seara tinctura care se dizlova in apa, iar la pranz eu iau si pastile de branca ursului, la el e mai greu ca e pe teren si uita sa le ia., am mai luat si fructul castitatii , acesta regleaza ciclul menstrual, iar la mine mereu a fost aceasta problema, si plus la toate el are un effect de crestere a secretiei de progesterone, am mai luat si eu si sotul trifoiul rosu, el ajuta la dezvoltarea embrionului, diminueaza stresulul si multe altele…
Intre timp ne-am gandit sa mergem si la munti, caci cum se zice in popor, aerul urat de la mare, munti, ajuta. Am hotarat sa ne odihnim de tot sis a urmam mai degraba niste terapii antistres, sa nu ne gandim la nimic, doar sa ne odihnim. Caci stresul, reduce fertilitatea. La fel am decis sa ducem o alimentative corecta, echilibrata, cu toate ca noi si asa nu rar foarte cand manam ceva gen fastfood. Am mers chiar si la Sovata, sa facem niste bai in apa sarata…
Cand am fost la Sovata, am dat de un cuplu ce asteptau un bebelus, ne-am imprietenit cu ei, si din spusele lor am aflat ca ei tot de foarte mult timp isi doreau un bebe, si nici cum nu li se primea. Ei ne-au povestit de o clinica ukraineasca, Biotexcom, care se afla chiar in centrul Kiev-ului. Au spus ca acolo au mers, si medicul ia ajutat sa prinda sarcina, ma rog, noi nu am mai stat sa intram in detalii, dar ei ne-au indrumat numaidecat sa mergem la ei la o singura consultatie. Si, deci, cand am ajuns acasa am zis ca trebuie sa incercam, ne-am gandit ca chiar daca nu ne merge nici acolo, macar vom vizita Ukraina))
Deci intr-o saptamana am fost la ei. Am ramas foarte uimiti, este o clinica foarte dotata, cu conditii de vis, fiind o clinica superba cu o echipa bine pus ape picioare, un colectiv foarte unit, care ne-au zis ca trebuie sa facem fertilizare in vitro, noi am ramas cam socati, cam greu ne-am decis, dar am facut-o. Nici nu doream sa apelez la alta clinica, pentru ca aici imi placea ca erau si specialisti care vorbeau roamana// tratamentul mi-a mers foarte bine. Si cce ccredeti, am ramas insarcinata!!! O bucurie in familie, noi cu sotul saream in sus defericire, va dati seama, dupa atatea ani in sir de chin si nenoroc, eram insarcinata-culmea fericirii!!! Acum avem un baietel de 1 anisor, care e ccel mai frumos si sanatos copilas))
Acum pot spune doar una, pacat ca nu am aflat de Biotexcom mai devreme(((

Corry
Mesaje: 2
Membru din: 2016

Re: Cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei

Mesaj de Corry »

Vai fetele ce multe sunteti, citesc istoriile voasrte si chiar raman uimita, uite cate fete de la noi au fost la Biotexcom, intr-adevar fiind acolo am intalnit foarte multe cupluri, dar cei care se reintorceau, erau sau cu burtica, sau cu bebelusul in brate, veneau sa spuna intregului colectiv doar vorbe de multumire)
Sorina Hariton, stiu prin ce ai trecut, dar vreau sa zic ca esti bravo ca ai ascultat fetele de aici si ai mers la ei, sa stii ca ai nimerit in mini foarte bune, si ca ei vor face tot posibilul sa prinzi sarcina. Iti doresc multa sanatate tie si sotului, sis a stiti -ca sunteti pe drumul cel correct, repede v-ati hotarat si a-ti mers la aceasta clinica minunata. Mult success va doresc!
Si tie Kate 87 iti doresc o sarcina usoara, si sa iti vezi puiul cat mai aproape de tine, pentru ca copiii sunt tot sensul vietii! :) :) ;) ;)

Alina
Mesaje: 16
Membru din: 2016

Re: Cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei

Mesaj de Alina »

Exact Corry, :D
Suntem multe femei care au apelat la Clinica BioTexCom din Kiev. Si eu acum is insarcinata pe ultima suta de metri dupa de am fost la ei. Am apelat la foarte multe clinici si numai de acolo am iesit cu rezultate si emotii pozitive. Eu si sotul meu suntem foarte fericiti.
De ce sa nu scriem despre clinica care ne-a ajutat. Infertilitatea este o problema destul de actuala la noi in tara acum. Si stiu pe pielea mea cum e sa stii ca nu o sa poti face un copil. Si sa traiesti cu gandul ca nu o sa devii parinte si nu ai pentru cine sa traiesti... :?
Eu vreau sa ajut toate femeile care au aceeasi prolema ca si noi. Si sunt gata sa ma impart cu toate informatiile care le detin despre clinica si despre tot ce este legat de infertilitate. Am inceput sa ma documenttez foarte mult in acest domeniu. Imi este interesant orice articol despre infertilitate si clinici sau paciente care au avut sarcini cu succes.
Eu cred ca aceste lucruri le intelegem numai noi intre noi femeile care au intampinat astfel de probleme.
Un lucru imi pare rau ca la noi in tara legea nu permite nici mama surogat nici proceduri FIV cu ovocite donate.
Dar oricum nu pot tine sub control situatia caci foarte multe femei se ofera ca Mame Surogat pe internet si cer niste sume enorme. Si nici nu stii ce fel de om este si nu esti sigura ca nu se va razgandi in final. Sau a mai fost cazuri ca Mama Surogat a ajuns in ultimul tremestru de sarcina si a refuzat sa meagra la notar dupa nastere fara a primi inca o suma aditionala in afara intelegerii.
Si suma aia nu era nimic mai mult decat inca 15000 euro. :oops: :x

Dana78
Mesaje: 17
Membru din: 2016

Re: Cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei

Mesaj de Dana78 »

M-am documentat mult la capitolul dat si vreau sa ma impart si cu voi informatia care o detin... ;)
In general aparitia infertilitatii se poate clasifica in 4 parti:
1. Din cauza modificarii stilului de viata si anume cu aspect negativ
2. Cauze medicale
3. Schimbari hormonale ce determina infertilitatea la femei
4. Alte motive ale infertilitatii


1. In punctul unu si anume la capitolul modificarii stilului de viata si anume cu aspect negativ –
Deci un motiv destul de frecvent si serios asupra fertilitatii feminine poate fi si modificarile stilului de viata in mod negativ care afecteaza in mod abuziv metobolismul si toate procesele interne. Aceste schibari duc la dereglari si afectiuni ce afecteaza foarte mult fertilitate.
- Obiceiurile de a lua in greutate si de a scadea brusc nu este benefica pentru organism. Se creeaza un astfel de fluctuatii care impiedica metabolismul sa isi faca functia in mod normal.
Nu numai obezitatea dar si anorexia tot este o parte a fluctualitatii greutatii ce actioneaza negativ asupra sanatatii si mai ales a fertilitatii.
- Accentul pe cariera si amanarea procesului de concepere a copiilor. Este un factor foarte important si des intalnit in zilele noastre. Odata cu inaintarea in varsta fertilitatea femeii scade si este destul de greu sa concepi un copil dupa utilizarea metodelor de contraceptie un timp indelungat.
- Lipsa miscarilor, adica sedentarismul. Lipsa exercitiilor si a unui mod activ de viata duce la infertilitate si in cazurile in care sarcina totusi este foarte des femeile nu o pot duce pana la capat si apare un asa spus avort spontan.
- Consumul de alcool, fumatul si consumul excesiv de cofeina este o causa destul de frecventa a infertilitatii. E nevoie de un mod sanatos de viata pentru ca organismul sa fie pregatit pentru sarcina, pentru etapele sarcinii si pentru nastere...
- Alimentatia nesanatoasa - alimente cu multi conservanti, alimente preambalate, alimente procesate, grasimi nesanatoase.
- Suprasolicitarea fizica, oboseala cronica sau munca intr-un mediu toxic. Munca in care statul in picioare este suprasolicitat.
- Viata sexuala incorecta, adica schimbarea frecventa a partenerilor si neprotectia in timpul actului.
- Adminstrarea medicamentelor care afecteaza aparatul reproducator. Deci inainte de a administra orice medicament trebuie de citit foarte atent care sunt efectele adverse a acestui medicament.
- Stresul – este unul din cel mai des intalnite motive a infertilitatii la femei. El poate fi intalnit si la barbati. Starea emotionala afecteaza direct organismul si organele reproductive care sunt foarte sensibile. El tulbura functionarea normala a sistemului imunitar ce are un rol foarte important in mentinerea sanatatii si functionalitatii aparatului reproducator.
- Suprasilicitarea intelectuala – un mediu de munca de tip office, care necesita foarte multe ore de munca si nopti nedormite.


2. Motivele medicale a infertilitatii sunt foarte multe. Si sa nu uitam ca fiecare corp e divers si orice interventie medicala are un efect si lasa o amprenta asupra corpului si sanatatii noastre pe viitor. Din acest motiv trebuie sa avem grija mare de sanatatea noastra si sa ne adresam la timp la medici.
- Motive medicale de tip uterin ce creaaza infertilitatea la femei –
*ele pot fi anomalii a uterului depistat la nasterea femeii, anomalii de pozitii a uterului de ex. *Uter retroflex
*Firbrom uterin
*infectii a uterului
*lezarea mucoasei uterine in urma unui chiuretaj, biopsie.
*Inlaturarea uterului (histerectomie).
* infalamatia mucoasei uterine

- Motive cervicale si vulvo-vaginale -
* Formarea de anticorpi in mucusul cervical la femei impotriva spermatozoizilor, adica o reactie imuna la sperma .
*Polipi, afectiuni vulvo-vaginale, displazii
*Inflamatia colului uterin

- Motive Ovariene de infertilitate
*ovare bolnave sau cu anomalii
*tumori ovariene
*endometrioza ovariana
*infectii ovariene care stopeaza formarea unui ovul sanatos
*chisturi ovariene
*sindromul ovarelor polichistice
*lipsa procesului de ovulatie
*indepartarea chirurgicala a ovarelor

- Motive Endocrinologe de infertilitate
*hipotiroidism
*menopauza prematura
*sindromul ovarelor polichistice
*anomalii a glandelor tiroidene

Foarte des apare diagnoza de infertilitate dupa avorturi frecvente, utilizarea unor dispozitive intrauterine necorespunzatoare. La fel si pierderile multiple de sarcina pot servi drept o cauza a infertilitatii femeii mai ales daca nu se face un tratament adecvat.
Disfunctiile sexuale tot se numara prin unele cauze a infertilitatii si anume :durerea in timpul actului sexual, inflamatie acuta a vaginului, leziuni a vaginului si uretrei, vaginismul(spasm involuntar a muschiului vaginal).

3. Schimbarile hormonale ca motive a infertilitatii pot fi:
*Dezechilibru hormonal
*hipo activitate tiroidiana sau hiper activitate tiroidiana
*tulburari suprarenale
*dezechilibru hormonal cauzal de administratea contraceptivelor orale.
*insuficienta de progesteron
4.Alte motive ale infertilitatii pot fi anumite boli de care sufera femeia si o impiedica sa duca o sarcina sau in genere sa prinda o sarcina.
*Epilepsie
*Diabet
*Obezitatea
*Inflamarea cronica a colonului
*anemia
*boli renale
*tulburari de coagulare a singelui
*trombofilia
*boli autoimune
Sper sa va fie de folos articolul dragele mele. Si va rog sa mai postati cine si ce mai gaseste informatii la capitolul infertilitatea femeilor… Este o tema foarte actuala si e destul de bine de stiut… ;) :D

kate87
Mesaje: 7
Membru din: 2016

Re: Cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei

Mesaj de kate87 »

Fetelooooooor, suntem cu sotul cei mai fericiti, suntem in culmea fericirii!!!!
pe 2 august a aparut pe lumea o minune de fetita, fetita noastra!!!! Am numito Adelina, un ingeras mega dragut si frumos))) sincera sa fiu, va doresc la toate sa treceti prin ce am trecut si eu, sa aveti toate final fericit, si sa nu va pierdeti niciodata speranta, nu uitati ca SPERANTA MOARE ULTIMA :) :) :) :) :)
Mama, sunt atat de feriita, am atatea emotii ca nici nu va pot transmite prin cuvinte... sa devii mama, si sa-ti tii copilasul langa tine, sa-l vezi cum doarme, cum mananca, toate astea iti redau niste emotii, care pana acum nici nu le-am simtit, orce femeie trebuie sa devina mama. Fericirea de afi mama e o binecuvantare!!!Este cel mai bun, fericit si binecuvantat lucru care mi se putea intampla vreodata! fericirea e chiar sub nasul nostru... fosaie cu nasucul micut, ne zambeste dulce si inocent! Ce iti mai trebuie de la viata????? Din momentul in care am devenit mamica ii multumesc lui Dumnezeu pentru ingerasul pe care mi l-a dat si ii spun si copilasului cata fericire îmi aduce zi de zi !!!!
Multa bafta fetelor !!!!

Sorina Hariton
Mesaje: 11
Membru din: 2016

Re: Cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei

Mesaj de Sorina Hariton »

kate felicitari, sa va creasca micuta sanatoasa, si sa-i bucure pe parinti... Adelina, un nume foarte gingas si frumos, as vrea sa fiu si eu acum in locul tau, ma bucur nespus pentru tine... asteptam si noi cu sotul bucuria de zile mari, noi acum suntem la etapa testului))) astept 2 liniute))) sper in viitorul apropiat sa avem si noi in casa fericirea mult asteptata... imi dau seama cata fericire aveti. zilele trecute am fost cu sotul la niste prieteni de familie, mereu astept cu nerabdare reintilnirile noastre, ei au un baietel de 9 luni, sa vezi cata bucurie zace in acest micut, Damian)))
Cand intri la ei in casa, e alt miros, miroase mereu a laptic dulce, niciodata nu e liniste mortala cum e la noi, ca in muzeu :D :D :D :D la ei, mereu se aud risete, tipete de fericire, ganguiala si tot ce poate veni de la un copilas... de la acesti parinti adie a fericire, bucuria se vedea in fetele lor, ador sa privesc cum petrec timpul in 3, cum ies in fiecare seara la plimbare... inteleg ca dupa toate astea se ascund si nopti nedormite, si plansete si tot ce vrei, fara de rau nu exista bine, dar oricum, asa vreau mai repede si la noi sa fie bucurie in casa....macar sa vedem cele 2 liniute pe test...abia astept...
sa stii kate ca ma bucur foarte mult pentru voi, sunteti bravoooo)))

Dana78
Mesaje: 17
Membru din: 2016

Re: Cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei

Mesaj de Dana78 »

Felicitari kate87!!! ;)
Imi imaginez cat de fericita esti :D
Sper si eu sa am parte cat mai curand de astfel de fericire si evenimente.
Ma bucur nespus de mult pentru familia voastra... ;)

Dana78
Mesaje: 17
Membru din: 2016

Re: Cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei

Mesaj de Dana78 »

Fetelor am si eu o intrebare, daca a apelat cineva la surogat gestational? Si care este procedura de achitare? Se face vre-un contract cu clinica? :?:
As dori mai multe informatii de la cineva care a apelat...
Mersi mult... ;)

Minnie
Mesaje: 3
Membru din: 2016

Re: Cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei

Mesaj de Minnie »

Buna Dana78 eu si sotul meu am optat pentru pachetul „Rezultat Garantat prin surogat Gestational prin FIV cu ovocite donate“. Sigur ca se incheie un contract intre parinti si clinica.
In baza contractului clinica asigura asistenta juridica cuplului si acoperacheltuielile ce tin de aplicarea tehnicilor de reproducere umana asistata si ofera recompense financiara mamei surogat si donatoarei de ovocite.
Deci tu nu trebuie sa iti bati capul referitor la donatori… Este o functie a clinicii.
Pachetul ne-a costat 29900 euro pana la final. Achitarea a fost facuta in rate, adica in 5 rate. Prima rata am achitat la semnarea contractului in cadrul primei vizite facute la clinica si anume – 6000euro. A doua rata de 5900 euro am achitat-o la a doua vizita in ziua recoltarii gametilor sexuali si producerii de fertilizare in vitro.
Alti 6000 euro, adica a treia rata am achitat la 12 saptamani de sarcina a mamei surogat.
A patra rata de alti 6000 euro la nasterea copilului. Ultima rata de 6000 de euro am achitat dupa obtinerea certificatului de nastere tradus in romana a copilului.
La fiecare vizita compania ofera cazare si hotel foarte comfortabil cu televizor si tot ce este necesar…
Sincer noi am fost foarte multumiti . ;)

Scrie răspuns