Diversificarea

Post Reply
andreea))
Posts: 17
Joined: 09 Jul 2016, 14:09

Diversificarea

Post by andreea)) » 15 Jul 2016, 15:05

Deci, vad ca sunt prima la acest subiect :D
Deci diversificarea este un proces prin care ii faceti cunostinta micutului cu gusturile si textura al alimentelor solide, in cadrul careia bebelusul se invata sa manance, sa mestece, sa inghita mancarea solida.
1. Incepeti diversificare cu legumele, sau daca medicul pediatru va sugerat terciurile atunci incepeti cu ele, caci fiecare copil e diferit. In cazul in care incepeti cu legumele, introduceti cate o leguma o data la 3-4 zile, sa puteti observa daca nu are o oarecare alergie. Dupa cel putin o luna, introduceti terciurile (legumele).
2. E de ajuns o masa, in prima jumatate a zile, ca pe tot parcursul zilei miutul sa fie monitorizat de mama.
3. Alaptarea nu o excludeti, ea ramane alimentatia de baza a bebelusului.
4. Nu insistati, in cazul in care copilul refuza sau nu ii place un anumit aliment. Nu ii creati asocieri negative legate de mancat.
5. Fiti gata de dezordine ! :) Odata cu inceputul diversificarii s-a inceput si timpul mizeriei. Lasati copilul sa faca ccunostinta cu alimentele, dati-i voie sa se invete sa manance singur de pe la 7-8 luni. Nu uitati ca mizeria nu e vesnica, copilul doar acum isi formeaza impresiile legate de mancare.
6. Mereu mancati toti la masa, copilul o sa se invete de la dvs. tot ce trebuie sa faca cu mancarea. Daca mananca adultii cu pofta, atunci si copiii mananca la fel. Mancati, natural, estetic.
7. Invatati copilul sa isi asculte corpul, dar pentru asta lasati-l pe el sa decida cat vrea sa manance. Lasati-l sa o faca pentru propria satietate si placere, nu pentru mami si tati ;)

Post Reply